Dette indlæg handler om en ganske særlig psykoterapeut Solrød.  Han hedder Christian Bastholm Hansen og hans tilgang er ganske særlig. Han betragter ikke så meget sit arbejde som terapi i klassisk forstand, hvor man er i behandling, men mere som en samtale, hvor man samarbejder om en løsning.

Min mand stejler ved ordet terapi

Min mand og jeg har igennem længere tid haft nogle udfordringer i vores parforhold. Min mand mistede sin far for et par måneder siden og han har lukket sig helt inde og vil ikke rigtig tale med mig. Han er naturligvis i dyb sorg over tabet af sin far, men han vil ikke tale med mig og siger, at han bare er ked af det og det er der dels ikke noget at gøre ved og dels, så er det vel helt naturligt at sørge. Han fejler i hvert fald ikke noget og har absolut ikke brug for terapi – basta.

En anden tilgang

Og det er lige netop her, at Christian Bastholm Hansens tilgang til terapi kommer ind i billedet. Lige så snart, jeg nævner ordet terapi eller endnu værre parterapi, så vender han det hvide ud af øjnene og sukker dybt. Så jeg valgte i stedet for at fortælle min mand, at han kunne booke nogle møder med Christian Bastholm Hansen og så kunne de bare tale om stort og småt og han skulle blot betragte det som samtale om livet. En mulighed for at dele sine tanker og tale med en uvildig, der kunne stille de rigtige spørgsmål og være en kilde til refleksion. Min mission lykkedes og min mand har nu talt 4 gange med Christian Bastholm Hansen og han virker mere glad. Jeg spørger aldrig indtil hvad de har talt om og de 2 første gange kom han bare hjem og nævnte ikke besøget hos Christian Bastholm Hansen med et ord. De sidste gange har min mand åbnet lidt op og sagt, at det er rart at vende sine tanker med Christian Bastholm Hansen. Egentlig er jeg lidt jaloux på Christian Bastholm Hansen, for jeg ville jo ønske, at min mand ville tale med mig. Men det kommer måske en dag. Det vigtigste for mig er, at min mand virker mere glad.