Danmark er i den grad et landbrugsland. Vidste du f. eks., at næsten to tredjedele af Danmarks areal er dækket af landbrug, hvilket gør os til et af de mest opdyrkede lande i verden. Korn udgør 54 pct. af landbrugsarealet, så det er helt afgørende, at vi er i stand til at opbevare det høstede korn under forhold, hvor det kan holde sig uden at mugne eller rådne. 

 

Landbrugsmesse

I slutningen af 2019 deltog jeg på Agritechnica, der er verdens største landbrugsmesse med over 3000 udstillere fra 52 lande. Det er så sjovt, at når man rejser ud i verden og møder en landsmand, så bliver man pludselig så glad for at se en af sine egne og jeg blev også bare så glad, da jeg mødte iGRAIN på messen.  iGRAIN er et lille dansk firma fra Herlev, der har fået en helt genial idé og jeg er bare så stolt over, at de er danskere. Tænk bare, at Danmark, der er sådan et lille land kan drømme så store tanker og også være i stand til at føre dem ud i livet.

Firmaet har i den grad bragt teknologien ind i de danske landmænds hverdag.

 

Insekter og svampe udgør en fare for kornets holdbarhed.

Insekter og svampe udvikler varme i forbindelse med deres nedbrydning af korn og derfor har temperatur-overvågning været den gængse måde, som man har benyttet til at overvåge kornsiloerne, men nu har danske iGRAIN udviklet en helt ny og banebrydende metode, hvor de benytter ny teknologi. For udover varme, så udvikler insekterne også CO2 i forbindelse med den biologisk proces i kornsilo’en, udvikles der varme, men også CO2 og det er her iGRAINs nye og banebrydende opfindelse kommer ind i billedet, idet de har udviklet en føler, der måler CO2 i siloen, og det betyder, at man opdager den uønskede biologiske aktivitet en til to uger tidligere. Data kommer ind i en database, ligesom der er en app-løsning, der kan udløse en alarm til ejeren af kornsiloen.

 

Det er jo helt genialt og så er det dansk design